maandag 28 januari 2013

Prison Break Seizoen 1: een spannende serie met alleen maar verrassende momenten!


Prison Break Seizoen 1

Waar kan ik Prison Break Seizoen 1 kopen?

De dvd's van Prison Break zijn te koop bij muziekwinkels, warenhuizen en webshops zoals Bol.com, Wehkamp.nl, Saturn.nl, Mediamarkt.nl, DVD Oulet, ECI.nl, Freerecordshop.nl, Cosmox.nl etc.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Michael Scofield die zijn broer Lincoln Burrows uit de gevangenis wilt halen. Lincoln Burrows zit onterecht vast en wordt binnen een aantal maanden geëxecuteerd. Scofield laat zich gevangen nemen, door een overval op een bank te plegen en wordt in dezelfde gevangenis als zijn broer gezet. Hij werkte in het verleden als ingenieur en heeft daardoor de blauwdrukken van de gevangenis in bezit. Deze heeft hij samen met andere ontsnappings-informatie op zijn lichaam laten tatoeëren. Ondertussen proberen twee advocaten Lincoln vrij te krijgen, omdat zij geloven in zijn onschuld. Helaas worden ze door agenten van de Secret Service tegengewerkt. Gaat het hun of Scofield lukken om Burrows om Burrows vrij te krijgen?

Personages en acteerprestaties

Over de acteerprestaties ben ik erg te spreken. Eigenlijk speelt iedereen erg goed zijn rol en zijn er geen slechte acteurs. Sommige liggen net iets onder de gemiddelde acteerprestaties, maar over het algemeen speelt iedereen erg goed zijn of haar rol. Dit is ook één van de redenen waarom de serie zo´n hit is geweest denk ik.

Prison Break Seizoen 1 downloaden
Wentworth Miller speelt de rol van Michael Scofield die een ontsnapping plant om zijn broer uit de gevangenis te krijgen. Hij probeert altijd de rust erin te houden, ook al dreigen delen van het plan niet te lukken. Elke keer vindt hij er wel iets op. Eigenlijk is Scofield een soort MacGuyver.

Prison Break Seizoen 1 kopen
Lincoln Burrows, die wordt gespeeld door Dominic Purcell, lost zijn problemen eigenlijk op de tegenovergestelde manier op als Scolfield. Lincoln is een heethoofd en zal meestal dingen met geweld willen oplossen. Dominic vertolkt, net zoals Wentworth, erg goed zijn rol. Hij komt geloofwaardig over en de sterke band tussen hem en zijn broer komt goed over.
Prison Break Seizoen 1
Marshall Allman speelt LJ, het zoontje van Lincoln Burrows. Hij acteert redelijk goed, maar omdat hij nog zo jong is, kun je wel merken dat hij op dat gebied nog kan leren en groeien. Ik denk dat we hem nog wel vaker in tv-series of films tegen zullen komen.
Prison Break Seizoen 1 downloaden
Dokter Sara Tancredi wordt gespeeld door Sarah Wayne Callies. Zij is de gevangenisarts die langzamerhand stiekem gevoelens voor Scofield begint te krijgen. Helaas is ze een onderdeel van het ontsnappingsplan van Scofield, die ook gevoelens voor haar krijgt. Sarah vertolkt deze rol ook erg goed. Af en toe komt ze een beetje afwezig over en kun je haar niet zo goed peilen, maar over het algemeen speelt ze haar rol bijzonder goed.

Prison Break Seizoen 1 kopen
Robert Knepper speelt de rol van Theodore Bagwell. T-bag is zijn bijnaam en hij groeit op als 'trailer-trash' en zal iedereen die hij kan misbruiken ook misbruiken. Door zijn akelige acties krijg je al meteen een hekel aan hem. Hij weet zijn acties altijd goed in te dekken, zodat Scofield hem wel mee moet laten doen aan zijn ontsnapping en daar baal je als kijker ook van. Dit betekent dat hij zijn rol goed weet over te brengen. Ik vind dat ze hem perfect gecast hebben voor deze rol.

Prison Break Seizoen 1
Fernando Sucre wordt gespeeld door Amaury Nolasco. Dit is een acteur die je na Prison Break in meerdere bekende series zag. Ook hij weet een erg goede acteerprestatie neer te zetten in deze serie. Eigenlijk is het een goedzak die door het verraden van zijn neef in de gevangenis terecht komt. Fernando is tot zijn oren verliefd op zijn vriendin die er uiteindelijk met zijn neef vandoor gaat. Dit is de reden waarom hij aan de ontsnapping met Scofield wilt meedoen. Hij speelt zijn rol zo goed dat je echt medelijden krijgt met hem, omdat hij eigenlijk alleen maar goede bedoelingen heeft en uit liefde handelt.

Peter Stormare speelt de rol van de mafioso John Abruzzi. Hij speelt zijn rol goed, maar komt heel af en toe wat ongeloofwaardig over. Waar dat precies aan ligt weet ik niet. Dit is één van de weinige acteurs waarvan ik de acteerprestaties onder het gemiddelde vind liggen.

Prison Break Seizoen 1
Brad Bellick is ook weer zo'n persoon waar je meteen al een hekel aan hebt. Dat betekent dat Wade Williams geloofwaardig zijn rol neerzet. Hij is de aangewezen persoon om deze rol te spelen. Bellick is de hoofdbewaker van de gevangenis die gevangenen kleineert en oplicht om er zelf beter van te worden. Scofield voelt dan ook steeds zijn hete adem in z'n nek wanneer hij met zijn ontsnappingsplan bezig is.

Beeld

De crew van Prison Break heeft de Joliet gevangenis in Joliet (Illinois) mogen gebruiken voor hun opnames. Deze gevangenis was namelijk al jaren buiten gebruik. Verder hebben ze nog in Chicago en Woodstock gefilmd. Het camerawerk van Prison Break vind ik goed. Alle beelden zijn rustig en strak opgenomen, zonder al teveel wilde bewegingen. Tegenwoordig is het vaak in om wild en onrustig te filmen voor de spanning, maar ik vind dat ze dit te vaak te overdreven doen. In Prison Break gebruiken ze deze technieken gelukkig niet. Alles wordt duidelijk in beeld gebracht. Echte special effects worden niet gebruikt, waardoor de serie erg puur blijft. Dit vind ik een groot pluspunt aan Prison Break. Over het algemeen hebben de beelden in Prison Break een lichte, blauw/grijze gloed om de soberheid van de gevangenis extra te accentueren. Echte donkere beelden heeft de serie niet, omdat de belichting heel erg goed is. De serie overdag kijken brengt dus geen problemen met zich mee. Het beeld is verder duidelijk en zeer scherp. De ondertiteling is in te stellen op Nederlands, Frans en Engels.

Geluid

De muziek in deze film wordt verzorgd door Ramin Djawadi. Dit is een (aan zijn naam kun je het niet zien) Duitse componist die gespecialiseerd is in filmmuziek. De theme-muziek van deze serie is erg herkenbaar. Wanneer je een aantal afleveringen hebt gezien, kun je de muziek als het ware meteen mee neuriën. Muziek in de serie wordt voornamelijk gebruikt om spanning te creëren. Vaak merk je het niet eens, omdat op sommige momenten de muziek minimaal is. De muziek bestaat voornamelijk uit zware bassen, strings, panfluiten, pauken en synhesizers. Het is allemaal wel modern. De taal van de dvd is in te stellen op Engels of Frans en het geluid is in Dolby Digital 5.1. Het geluid is verder supergoed. Dialogen zijn duidelijk en helder en de zware tonen in de muziek zorgen ervoor dat je speakers doen trillen.

Prison Break Seizoen 1
Het DVD-menu van Prison Break

Het menu en de extra's

Het dvd-menu is mooi ontworpen. Je ziet constant snel afgespeeld filmpjes, waarbij je door de gevangenis heen beweegt. De muziek die je hoort is de bekende, spannende tune die speciaal voor deze serie is geschreven. De extra´s op de dvd zijn verwijderde en verlengde scènes. Ikzelf vond deze extra´s niet zo boeiend.

Titels van de afleveringen in seizoen 1

01. Pilot
02. Allen
03. Cell Test
04. Cute Poison
05. English, Fitz or Percy
06. Riots, Drills and the Devil I
07. Riots, Drills and the Devil II
08. The Old Head
09. Tweener
10. Sleight of the Hand
11. And Then There Were 7
12. Odd Man Out
13. End of the Tunnel
14. The Rat
15. By the Skin and by the Teeth
16. Brother's Keeper
17. J-Cat
18. Bluff
19. The Key
20. Tonight
21. Go
22. Flight

Conclusie

Ik vind Prison Break echt helemaal geweldig. Het verhaal is erg boeiend, op de acteurs is helemaal niks aan te merken, het camerawerk is duidelijk, de muziek is spannend... Helemaal perfect dus! Ze weten ook constant de spanning op te voeren en voor verrassende momenten te zorgen. Dit zorgt ervoor dat wanneer een aflevering afgelopen is, je meteen de volgende wilt kijken. Zo zit je heel snel een aantal uur voor de tv (een soort Prison Break marathon). Geloof me... Als je de serie niet kent en je begint aan de eerste aflevering, heb je binnen no-time de hele serie gekeken. Dan heb ik het dus over 1020 minuten ofwel 17 uur. Kort samengevat is deze serie dus zeker een aanrader. Wat mij betreft de 5 sterren dubbel en dwars waard!

Pluspunten
+ Boeiend verhaal
+ Goed acteerwerk
+ Duidelijk camerawerk
+ Spannende muziek

Minpunten
- Verslavend


Algemene informatie

Bedenker: Paul Scheuring
Regie: Bobby Roth & Fred Gerber
Soundtrack: Ramin Djawadi
Categorie: Actie / Drama / Thriller
Speelduur: 1020 minuten (6 dvd's)
Filmaatschappij: 20th Century Fox Home Entertainment
Land: Verenigde Staten
Uitgebracht: 18 juni 2007
Kijkwijzer: 12+
Verkrijgbaar: bij muziekwinkels, warenhuizen en webshops zoals Bol.com, Wehkamp.nl, Saturn.nl, Mediamarkt.nl, DVD Oulet, ECI.nl, Freerecordshop.nl, Cosmox.nl etc.
Prijs DVD: tussen € 40 en € 50
Prijs Blu-Ray: tussen € 70 en € 80
EAN-Code: 8712626026624
Bekijk hier de trailer van Prison Break Seizoen 1 op Youtube

Cast:
Wentworth Miller (als Michael Scofield), Dominic Purcell (als Lincoln Burrows), Sarah Wayne Callies (als Sara Tancredi), Marshall Allman (als L.J. Burrows), Amaury Nolasco (als Fernando Sucre), Robert Knepper (als Theodore Bagwell), Wade Williams (als Brad Bellick), Rockmond Dunbar (als Bejnamin Franklin), Peter Stormare (als John Abruzzi), Muse Watson (als Charles Westmoreland), Lane Garrison (als David Apolskis), Robin Tunney (als Veronica Donovan), Paul Adelstein (als Paul Kellerman), Stacy Keach (als Henry Pope), Patricia Wettig (als Caroline Reynolds)